Frumusetea si rezistenta fierului forjat il fac cea mai buna alegere fata de orice alte materiale de constructie pentru porti si garduri.
Din fier forjat pot fi confectionate foarte usor diverse forme si modele interesante, deoarece este maleabil, acest lucru oferind atat portilor cat si gardurilor un adevarat aspect unic. Fierul forjat poate fi utilizat atat in interiorul, cat si in exteriorul casei. Produsele confectionate din fier forjat sunt potrivite pentru orice stil arhitectural aducand un plus oricarui spatiu in care sunt montate.
Fierul forjat intrece durabilitatea altor materiale pentru porti si garduri, iar acest lucru reduce costurile de intretinere, deoarece nu va trebui inlocuit sau reparat nici poarta si nici gardul ce imprejmuieste locuinta.
Sfaturi pentru intretinerea portilor si gardurilor din fier forjat
Confectiile din fier forjat sunt foarte usor de intretinut.
In ciuda durabilitatii sale, fierul forjat poate fi predispus la probleme cum ar fi rugina. Clima zonei in care sunt amenajate poarta si gardul din fier forjat are o mare influenta asupra starii generale a metalului, dar daca este intretinut regulat acesta isi pastreaza aspectul atragator. Petele de rugina trebuie indepartate folosind o perie de sarma fina. In cazul in care fierul este ruginit puternic se poate folosi un smirghel cu granulatie potrivita pentru a elimina rugina. Urmatorul pas consta in aplicarea unui strat subtire de vopsea. Inainte de aplicarea vopselei, fierul trebuie sa fie curatat si degresat, fara urme de praf pentru o aderenta cat mai buna.
Este recomandat ca intretinerea portii sau a gardului sa se efectueze de cel putin de doua ori pe an, mai ales daca poarta sau gardul sunt montate intr-o zona cu un grad ridicat de umiditate.
Cu o intretinere adecvata, orice confectie din fier forjat poate dura peste 50 de ani.